Negentig procent van de ongevallen op de weg vindt zijn oorsprong in menselijk falen.
Daarom heeft verkeersschool Sijtsma de training rijstijlanalyse en bijspijkeren ontwikkeld.

Training rijstijlanalyse

Samen met een rijstijl-coach maakt u een rit waarin alle relevante verkeerssituaties voorkomen. De aandacht gaat uit naar voertuigbehandeling, waarnemingstechniek, verkeersinzicht en risicoperceptie. De instructeur legt alle bevindingen vast in een ritverslag. Ook worden rijtechnische tips verstrekt en aandacht besteed aan de kernpunten van
Het Nieuwe Rijden. Wat u al snel tien procent brandstofbesparing oplevert. De rijproef wordt in de eigen auto afgelegd. De training wordt vooraf gegaan door een intake gesprek waarin persoonlijke wensen kenbaar gemaakt kunnen worden. Deelname aan de rijstijltraining heeft absoluut geen gevolgen voor het wel of niet behouden van uw rijbewijs. Het is nadrukkelijk geen rij-examen, maar men kan de raadgevingen resp. op- en aanmerkingen van de instructeur ter harte nemen.

Uiteraard kunnen er nog andere goede redenen zijn om aan een bijspijkertraining te denken. Het aantal trainingen dat u nodig heeft is geheel afhankelijk van uw vaardigheden en inzicht, en hoever u daarin gaan wilt. U kunt dat zelf bepalen, ook daar adviseren wij u graag over.