Rijd je liever in een automaat auto dan in een auto met een schakelbak? Goed nieuws! Bij Verkeersschool Sijtsma kun je ook rijlessen in een automaat. Met het rijden in een automaat ondervind je minder problemen met het schakelen tijdens het rijden en kun je je volledig focussen op het verkeer -en het rijdt nog lekker ook!

Lessen op de automaat

Het voordeel van het rijden in een automaat, is bij het aanleren voornamelijk het minder aantal lessen dat nodig is om de bediening van de auto door te krijgen. Dit zal je zeker 10 tot 15 lessen kunnen besparen. Soms komt het voor dat een leerling moeite heeft met het koppelen en schakelen. In dat geval kan het een oplossing zijn om de eerste vaardigheden te leren in een automaat. Als dit goed gaat, dan over stappen naar een schakelauto. Hiermee zijn goede resultaten behaald! Dus wil je snel een rijbewijs halen dan is dit zeker een aanrader.

Waarom bij ons?

  • 3 sterren BOVAG erkende verkeersschool
  • In 10 dagen 6, 8, 10 weken je rijbewijs
  • 45 jaar ervaring 100% deskundig
  • Studentenkorting en voordeelpakketen

Wat zeggen onze leerlingen?

" Toen ik de eerste keer gezakt was zag ik het niet meer zitten. Autorijschool Sijtsma heeft me uit de dip gehaald! "
Geertje Hoekstra – Bron: Klantenvertellen.nl

Met een handicap de weg op

Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Het betekent namelijk mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken? Kortom, kun je met een lichamelijke handicap zelfstandig de weg op?

Wat het CBR betreft is het antwoord op deze vraag bijna altijd ‘Ja’. Er zijn aan de auto zoveel technische aanpassingen mogelijk, dat het voor bijna iedereen met een lichamelijke handicap mogelijk is om verantwoord auto te rijden. Informatie? bel 058-2139933

Veiligheid

Voor een gehandicapte bestuurder gelden dezelfde rijvaardigheidseisen en veiligheidsnormen als voor andere bestuurders. De verkeersveiligheid staat immers voorop. Het moet natuurlijk voor de gehandicapte wel mogelijk zijn om aan die eisen te voldoen. Zonodig wordt onze lesauto aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de bestuurder.