Mensen met Autisme, en verwante problemen zijn net als ieder ander in staat om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen. Zij zijn niet minder slim of minder waardevoller dan ieder andere leerling, maar hun andere manier van leren en informatie verwerken maakt het vaak voor hen wat chaotischer dan voor de andere leerlingen.

Deskundig

Deskundig zijn wil zeggen, dat wij een jarenlange ervaring hebben opgedaan in het voortgezet speciaal onderwijs met leerlingen met een specifieke hulpvraag zoals ADHD, ADD, Asperger, PDD- NOS, Faalangst, en Dyslexie.

Theorie/praktijk

Wij adviseren om eerst de theorie te leren, alvorens te starten met praktijklessen. Dit om een goede basis te leggen voor de praktijk. Ook adviseren wij om de theorielessen één op één te volgen, gegeven door een goed opgeleide instructeur. Aansluitend kunnen wij een individueel theorie-examen voor je aanvragen bij het CBR. De inhoud van het examen is hetzelfde als bij een gewoon examen, maar er is geen tijdslimiet aan verbonden. Je zit alleen in een kamer met een examinator en je mag wat langer nadenken over een vraag. Ook kun je vragen stellen als een vraag iets te onduidelijk voor je is.

Nieuw! luisterboeken

Voor rijbewijs B zijn de boeken Verkeerstheorie en Rijopleiding in Stappen in luisterboek uitgegeven. De oplossing voor mensen met een leesbeperking. In combinatie met de cd-rom examentraining auto vormen ze de ideale voorbereiding op het theorie-examenen / praktijk-examen.